Concertserie Beek - Sint-Bartholomaeuskerk - Beek bij Nijmegen
TUSSEN SONATE EN CONCERT

Trio Goya
Haydn, Storace, Beethoven, Cirri

Trio Goya
Kati Debretzeni, viool
Sebastian Comberti, cello
Maggie Cole, fortepiano

zaterdag 11 maart 2017, 20:15 uur

Stephen Storace (1762-1796) - Trio in D major
Joseph Haydn - Trio in C Hob.XV:27
Giovanni Battista Cirri (1724-1808) - Duo for violin and cello
Opus 12 in G
Ludwig van Beethoven - Trio in G Opus 1 no.2

Het uit Engeland afkomstige Trio Goya speelt klassieke kamermuziek op historische instrumenten. De groep concentreert zich in haar repertoire op de trio's van Haydn, Mozart en de de vroege trio's van Beethoven. Maar ook andere componisten uit de periode 1750-1828 komen aan bod, zoals Stephen Storace. Diens Italiaanse vader stuurde hem in 1782 naar Napels om muziek te studeren. In 1784 vertrok hij naar Wenen waar hij zich voegde bij zijn zus Nancy, een gevierde sopraan, die de rol van Suzanna in Mozarts Le Nozze di Figaro zong bij de premiére. In 1787 keerden beiden terug naar Londen. Storace schreef, naast een handjevol kamermuziekwerken, vooral opera's. Hij stierf op 34-jarige leeftijd.
De Italiaanse componist en cellist Giovanni Battista Cirri vestigde zich in 1764 in London waar hij een aanstelling kreeg als kamermusicus van de hertog van York en Albany en kapelmeester werd aan het hof van de hertog van Gloucester en Edinburgh. Hij was solist bij het eerste openbare concert van de toen 8-jarige Mozart in Londen. Tijdens zijn verblijf in Londen componeerde hij talloze werken voor cello. In 1780 keerde hij terug naar Italië waar hij in 1808 overleed.

De eminente Maggie Cole was al drie keer eerder te horen in Beek: als soliste in Bachs Goldbergvariaties en als begeleidster van countertenor Michael Chance. We kijken uit naar deze vierde keer, nu met haar 'eigen' trio!

Toegang
€ 22,00; studenten en CJP t/m 27 jaar € 8,00. Reductiekaarten alleen verkrijgbaar bij de kassa in de kerk.

Bestel hier kaarten!

Kaarten zijn vanaf 25 februari ook verkrijgbaar bij:
Primera De Postkoets in Beek (geen pin, alleen contante betalingen)
Boekhandel Roelants (Van Broeckhuysenstraat) in Nijmegen