Concertserie Beek - Sint-Bartholomaeuskerk - Beek bij Nijmegen
Cappella Amsterdam_Annelies vd Vegt
BOETEPSALMEN

Orlando di Lasso

Cappella Amsterdam
Daniel Reuss – leiding

zaterdag 2 juni 2018, 20:15 uur

Pure schoonheid van een muzikale wereldburger
Orlando di Lasso werd in 1532 geboren in Bergen-Henegouwen, waarschijnlijk als Roeland de Laet of Roland de Lâtre, en met een gouden stemmetje dat al snel dagelijks in de Sint-Nicolaaskerk in Bergen te horen was. Zo’n bijzondere stem had hij, dat hij door Ferdinand Gonzaga, gezant van Keizer Karel en onderkoning van Sicilië, als jongetje ‘gehuurd’ werd en door Europa mee op sleeptouw werd genomen. Sindsdien noemde hij zich Orlando di Lasso. In Napels leerde hij de volksmuziek van de Commedia dell’Arte kennen, in Rome hoorde hij Josquin des Prez en Palestrina. Hij reisde naar Londen en Antwerpen en trad in 1556 in dienst van de hertogelijke hofkapel in München. Daar bleef hij tot zijn dood in 1594.
Meer dan 2000 werken schreef hij en hij toont zich met het grootste gemak een meester in elk genre: missen, motetten, chansons, madrigalen, dansen en nog veel meer. Zijn genialiteit, onvoorstelbare energie, ernst vermengd met humor, vroomheid verzacht door luchthartigheid, bijzonder taalgevoel en zijn beheersing van alle muzikale technieken, maakten dat mogelijk. Maar het zijn vooral de motettenreeksen, waaronder Davids Boetepsalmen, waarin de geniale componist zichzelf overstijgt en een pure schoonheid bereikt die tot in de kleinste details wordt uitgewerkt.

Toegang
€ 23,00; studenten en CJP t/m 27 jaar €10,00. Reductiekaarten alleen verkrijgbaar bij de kassa in de kerk.

Bestel hier kaarten!

Kaarten zijn vanaf 19 mei 2018 ook verkrijgbaar bij:
Primera De Postkoets in Beek (geen pin, alleen contante betalingen)
Boekhandel Roelants (Van Broeckhuysenstraat) in Nijmegen

Maak uw concertavond compleet met een arrangement
Keuzemenu (3 gangen) bij restaurant ´t Spijker (uiterlijk 17:45 uur aan tafel), entree concert, programmaboekje en glas wijn of koffie/thee in de pauze. Dit arrangement kunnen wij u voor € 50,00 (+ € 1.50 servicekosten) aanbieden!
Bestellingen moeten uiterlijk 1 dag vóór het betreffende concert binnen zijn.