Concertserie Beek - Sint-Bartholomaeuskerk - Beek bij Nijmegen
Amaryllis en Bart
LACRIME DI VITA
...een lach en een traan

Capriola Di Gioia
Amaryllis Dieltiens, sopraan
Lidewij van der Voort en Elise van der Wel, viool
Bart Naessens, klavecimbel

zaterdag 24 oktober 2020
17:00-18:00 (uitverkocht)
20:00-21:00 uur (uitverkocht)

Per concert worden 30 bezoekers toegelaten
Wijzigingen voorbehouden

Een lach en een traan... Een programma boordevol heerlijke Italiaanse barokmuziek. Capriola di Gioia dook in het oneindige oeuvre Italiaanse meesterwerken en distilleerde een programma rond de grote emoties van het leven, van extatische blijdschap tot intense treurnis, waanzin en koelbloedigheid. Werken van Agostino Steffani, Dario Castello, Claudio Monteverdi, Tarquinio Merula, Pietro Antonio Cesti en Barbara Strozzi.

Gedreven door een gezamenlijke passie voor (post-)barok repertoire, richtten Bart Naessens en zijn vrouw Amaryllis Dieltiens in 2007 het ensemble Capriola Di Gioia op.
Bart studeerde klavecimbel en orkestdirectie in Leuven en Parijs. Hij is een gerespecteerd continuospeler met een uitstekende staat van dienst bij ensembles als Il Gardellino en Collegium Vocale. Dit jaar mocht Bart de Belgische Klaramuziekprijs voor Musicus van het Jaar in ontvangst nemen. Uit het juryrapport: “Bart Naessens is de muzikale duizendpoot par excellence. Zijn actieradius in de wereld van de klassieke muziek is overweldigend: als dirigent en artistiek leider, als speler op klavecimbel en orgel, als pedagoog in het Brusselse conservatorium en Lemmensinstituut en als bezieler van amateurmusici.”
Amaryllis studeerde in Leuven en Amsterdam. Al tijdens die studies was zij een veelgevraagd operazangeres, met een breed scala aan rollen van de vroege barok tot de 20ste eeuw. Zij werkte samen onder de baton van beroemdheden als Konrad Junghänel, Frans Brüggen en Ton Koopman.

Toegang
€ 25,00 + € 1,50 transactiekosten. Kaarten zijn alleen online te bestellen.


Volgend concert