Concertserie Beek - Sint-Bartholomaeuskerk - Beek bij Nijmegen
Venetië
PARADISO TERRESTRE
Water, Wind, Vuur en Aarde
als rode draad door het oeuvre van Antonio Vivaldi

Capriola di Gioia in uitgebreide bezetting
Amaryllis Dieltiens, sopraan - Lidewij van de Voort, viool
Bart Naessens, klavecimbel & muzikale leiding

zaterdag 24 oktober 2020, 17:00-18:00 en 20:00-21:00 uur
Maximaal 100 bezoekers per concert worden toegelaten
Wijzigingen voorbehouden

Golvende zee, woelende winden en fluitende vogels boden componisten een ideale spiegel van het grillige lot. De Brugse barokkers van Capriola di Gioia gingen grasduinen bij Antonio Vivaldi voor een programma vol contrasten. Te horen zijn de vioolconcerten La tempesta di mare en La Primavera en het klavecimbelconcert in A. Als operacomponist verwierf Vivaldi eveneens groot aanzien. Amaryllis zingt zeven aria's uit o.a. Il Tamerlano, Tito Manlio en Il Giustino. Een waaier aan virtuositeit, vurigheid, hartstocht maar ook innigheid!

Gedreven door een gezamenlijke passie voor (post-)barok repertoire, richtten Bart Naessens en zijn vrouw Amaryllis Dieltiens in 2007 het ensemble Capriola Di Gioia op.
Bart studeerde klavecimbel en orkestdirectie aan het Lemmensinstituut en orgel aan het Lemmensinstituut en het conservatorium van Parijs. Hij is een gerespecteerd continuospeler met een uitstekende staat van dienst bij ensembles als Il Gardellino en Collegium Vocale. Dit jaar mocht Bart de Belgische Klaramuziekprijs voor Musicus van het Jaar in ontvangst nemen. Uit het juryrapport: “Bart Naessens is de muzikale duizendpoot par excellence. Zijn actieradius in de wereld van de klassieke muziek is overweldigend: als dirigent en artistiek leider, als speler op klavecimbel en orgel, als pedagoog in het Brusselse conservatorium en Lemmensinstituut en als bezieler van amateurmusici.”
Amaryllis studeerde aan het Lemmensinstituut, het Conservatorium van Amsterdam en De Nederlandse Opera Academie. Al tijdens die studies was zij een veelgevraagd operazangeres, met een breed scala aan rollen van de vroege barok tot de 20ste eeuw. Zij werkte samen met o.a. het Orkest van de 18de Eeuw, B’ Rock, en het Amsterdam Baroque Orchestra, onder de baton van beroemdheden als Konrad Junghänel, Frans Brüggen en Ton Koopman.
Voor hun projecten in grotere bezetting breiden Bart en Amaryllis de basisbezetting van Capriola di Goia uit met jonge topmusici, maar ook met ervaren spelers. Die schaalvergroting doet niets af aan de signatuur van het ensemble. Of Bart en Amaryllis alleen op het podium staan of met twintig gelijkgestemden, er wordt altijd gemusiceerd met het doel de toeschouwer mee te nemen in het theater en drama van muziek, die vaak ten onrechte een zijspoor is opgedrongen door de geschiedenis.

Toegang
€ 25,00 + € 1,50 transactiekosten. Kaarten zijn alleen online te bestellen.


Volgend concert